Bereikbaarheid

Ligging en bereikbaarheid

Het AZ Glorieux bevindt zich te Ronse, Glorieuxlaan 55.

Omwille van rioleringswerken is de inrit van het ziekenhuis enkel bereikbaar via Broeke of via Hogerlucht. Bezoekers kunnen zoals steeds het ziekenhuis via de hoofdingang betreden. De werken zullen ongeveer tot eind augustus duren.
Mogelijks past De Lijn zijn traject aan volgens de omleiding en zullen er tijdelijke haltes voorzien worden. Meer informatie vindt u op www.delijn.be.

 

GPS-COÖRDINATEN

50°45’16.908” / 3°36’4.328’’

Parkeren

Via de grote toegangswegen tot Ronse volgt u de bewegwijzering. Zij brengen u naar onze centraal gelegen parking. Aan de slagbomen neemt u een parkingticket. Vergeet niet om dit parkingticket te valideren vóór u het ziekenhuis verlaat. De betaalautomaat bevindt zich aan de hoofdingang.

In- en uitstappen

Aan de hoofdingang van het ziekenhuis kunt u uw wagen tijdelijk parkeren om het in- en uitstappen te vergemakkelijken. Voor andersvaliden is er een voorbehouden parkeergelegenheid voorzien. In de onmiddellijke nabijheid van de hoofdingang staan rolstoelen ter uwer beschikking. Aan de inkombalie wordt u opgevangen door een onthaalbediende, die u verder zal begeleiden bij opname of bezoek.

Mobiliteit

Met het openbaar vervoer bereikt u ons met de belbus of met het stadsnet van De Lijn. Om de 30 minuten: Lijn 73: station – halte Hogerlucht (campus Glorieux, met halte aan de hoofdinkom).

Omwille van de rioleringswerken, zal De Lijn mogelijks zijn traject aanpassen volgens de omleiding en zullen er tijdelijke haltes voorzien worden. Meer informatie vindt u op www.delijn.be. De halte Hogerlucht blijft wel steeds bereikbaar voor de bussen.

De hoofdingang is open van maandag tot vrijdag van 06u30 tot 20u45 en in het weekend en op feestdagen van 07u30 tot 20u15.

Buiten deze uren is het ziekenhuis enkel toegankelijk via de spoedgevallendienst.