Kamerkeuze

In ons ziekenhuis kan u kiezen voor een éénpersoonskamer, een tweepersoonskamer of een meerpersoonskamer (gemeenschappelijke kamer). Wanneer u bij ons opgenomen wordt, vragen we u een opnameverklaring te ondertekenen. In dit document krijgt u onder meer gedetailleerde informatie over de financiële impact van uw kamerkeuze op de factuur. De opnameverklaring kan u hier (voor een klassieke opname) en hier (voor een opname in ons dagziekenhuis) terugvinden.

Voor consultaties en medico-technische onderzoeken (labo, radiologie, …) is dit niet van toepassing.

Kiest u voor een éénpersoonskamer, dan moet u rekening houden met kamersupplementen en ereloonsupplementen.

Kamersupplementen

De huidige kamersupplementen zijn:

Meerpersoonskamer
Tweepersoonskamer
Eénpersoonskamer € 48
Eénpersoonskamer (suite materniteit) € 110

 

Kiest u bij de opname van een kind samen met een begeleidende ouder voor een éénpersoonskamer? Dan rekenen we geen kamersupplementen aan. Ereloonsupplementen worden wel aangerekend.

Ereloonsupplementen

De huidige ereloonsupplementen zijn maximum 150% van de verbintenistarieven.

Op bepaalde diensten worden geen ereloonsupplementen aangerekend: palliatieve dienst, dialyse en intensieve zorgen.

Uitzonderingen op het aanrekenen van ereloonsupplementen

In enkele uitzonderlijke situaties worden er geen kamer- en ereloonsupplementen gefactureerd:

  • Wanneer de behandelende arts oordeelt dat een opname in een éénpersoonskamer medisch noodzakelijk is (= medische reden)
  • Wanneer het gekozen kamertype (twee- of meerpersoonskamer) niet beschikbaar is en u daarom op een éénpersoonskamer verblijft.

Het omgekeerde geldt ook: koos u voor een éénpersoonskamer maar is dit type niet beschikbaar en ligt u op een twee-/meerspersoonskamer? Dan gelden de voorwaarden van de twee-/meerpersoonskamer, tenzij de effectief wordt voorbehouden als éénpersoonskamer (maw dat er geen andere patiënten op deze kamer verblijven).