ChirurgieHeelkunde

De dienst chirurgie staat in voor de heelkundige zorg van de patiënten van het az Glorieux. Wij voeren heelkundige ingrepen uit op het hele menselijk lichaam. Concreet helpen we onze patiënten met een brede waaier aan ingrepen waarbij we zowel goedaardige als kwaadaardige problemen aanpakken. Dit alles met uitzondering van ingrepen aan het skelet (orthopedie), de hersenen (neurochirurgie), het hart (cardiochirurgie) en de urinewegen (urologie), waarvoor het az Glorieux beschikt over specialisten voor elk van deze individuele disciplines.

Dr. Marcoen en dr. van Riel vormen samen de subdiscipline abdominale heelkunde en leggen zich vooral toe op de heelkunde van de slokdarm, maag en darm. Bijkomend zijn ze beiden gespecialiseerd in ingrepen voor zwaarlijvigheid. Dr. van Riel is bovendien ook gespecialiseerd in de leverchirurgie.

dr. Tiek is gespecialiseerd in de subdiscipline vaatheelkunde en legt zich toe op ingrepen ter hoogte van de bloedvaten. Dit betreft een behandeling van zowel spataders als arteriële problemen, waarbij patiënten behandeld worden voor een vernauwing, verstopping of verbreding van de slagaders. Naast vaatheelkunde is dr. Tiek gespecialiseerd in de behandeling van borstkanker.

Folders

Anale fissuur

Categorie
Download

Carpal tunnel syndroom

Categorie
Download

Goedaardig oppervlakkig gezwel

Categorie
Download

Hemorroïden

Categorie
Download

Liesbreukherstel

Categorie
Download

Nagelbedexcisie

Categorie
Download

Perianaal abces

Categorie
Download

Varices

Categorie
Download

Postoperatieve pijn

Categorie
Download