PneumologieLongziekten

Pneumologie is het medisch specialisme die zich bezighoudt met de diagnose en de behandeling van aandoeningen van de luchtwegen en de longen. Drie longartsen maken deel uit van de dienst Inwendige Ziekten Ronse. Naast algemene pneumologie heeft elk een eigen interessegebied. Dr. Gysbrechts legt zich toe op intensieve zorgen, Dr. Alexander op thoracale oncologie en Dr. Hill op slaapgebonden pathologie. Voor gehospitaliseerde patiënten en spoedgevallen is afwisselend één van de longartsen verantwoordelijk. Er wordt op regelmatige basis overlegd en bepaalde beslissingen worden genomen in teamverband. Raadplegingen gebeuren op afspraak in het az Glorieux.

Bereid het gesprek met uw arts voor. Neem een lijstje mee met de geneesmiddelen die u inneemt. Vergeet uw verwijsbrief niet. Schrijf uw vragen voor de arts op papier of noteer ze in uw smartphone. Vraag goed na wat de dosis is van de geneesmiddelen die u krijgt voorgeschreven, hoe u die medicatie moet innemen en hoe lang.

Voor meer informatie over de verschillende soorten onderzoeken en behandelingen kan u terecht op www.inwendigeziekten.be.

Specialisme

Slaaplabo

Om te onderzoeken welke problemen zich voordoen tijdens de slaap van een patiënt en wat de oorzaak is van de…

Volledige info

Rookstopkliniek

De gewijzigde tabakswet en de media herinneren ons dagelijks aan de nefaste gevolgen van roken. Roken schaadt niet alleen uw…

Volledige info

Folders

Bronchoscopie

Categorie
Download