PediatrieKindergeneeskunde

De dienst Pediatrie biedt hoogkwalitatieve 2° lijnszorg aan kinderen tot de leeftijd van 15 jaar. De behandeling wordt in samenspraak met de ouders opgesteld.

Uw kind kan opgenomen worden voor onderzoeken, een ingreep of behandeling en ter observatie. Dit is mogelijk op de afdeling pediatrie of voor een poliklinische behandeling op het dagziekenhuis. Begeleiding door de ouders is steeds mogelijk en wordt sterk aanbevolen.

Onze groep van kinderartsen werkt nauw samen met verschillende universitaire centra (bv. UZ-Gent en UZ-Brussel). Naast continue bijscholing is er regelmatig ook rechtstreeks contact met specialisten uit deze ziekenhuizen. Er is regelmatig overleg tussen de verschillende kinderartsen en daarenboven wordt er gewerkt in hetzelfde medisch dossier.

Wens je een (urgente) afspraak te maken met een pediater? Klik door op ‘alle gegevens’ van de gewenste arts bij het doktersteam hieronder om de contactgegevens te raadplegen.

Specialisme

Wiegendood

De dienst pediatrie beschikt over een erkende eenheid voor diagnose van wiegendood. Zo nodig kan er een slaaponderzoek (polysomnografie) gebeuren….

Volledige info

Kindercardiologie

In samenwerking met UZ Brussel wordt er een consultatie kindercardiologie o.l.v. professor Benatar georganiseerd. De discipline kindercardiologie houdt zich bezig…

Volledige info

Veel gestelde vragen

  • Wat is de hielprik en wanneer wordt deze uitgevoerd bij mijn kind?

    Met deze test (vroeger ‘de hielprik’ genoemd) worden er verschillende aangeboren ziekten opgespoord zoals bv. mucoviscidose. Het gaat om ziekten die al voor de geboorte aanwezig zijn, maar pas later tot uiting komen. De ziekten zijn zeldzaam, maar vaak heel ernstig. Bij een vroege opsporing en een tijdige behandeling kunnen ernstige handicaps en chronische ziekte voorkomen worden.

    Vanaf 72 uur en ten laatste 96 uur na de geboorte wordt een aantal druppels bloed opgevangen op een speciaal kaartje en opgestuurd naar een laboratorium dat aangewezen is door de Vlaamse overheid. Deze test kan dus plaatsvinden in het ziekenhuis, of thuis als u al naar huis bent. Een vroedvrouw aan huis neemt dan de test af.

    Als u binnen drie weken niets hoort, is het resultaat gunstig. Bij een afwijkend resultaat wordt uw arts verwittigd en is een tweede test nodig. Die vindt meestal uiterlijk twee weken na de eerste bloedafname plaats. Op basis van het tweede resultaat beslist de arts welke behandeling nodig is. Voor meer info verwijzen we je graag door naar www.aangeborenaandoeningen.be.

  • Wat kan ik doen als mijn baby (veel) huilt?

  • Mag ik met mijn baby gaan wandelen?

  • Mag mijn baby reizen met het vliegtuig?

  • Mag mijn baby reizen naar gebieden op grote hoogte?

  • Moet ik mijn baby laten vaccineren?

  • Wanneer heeft mijn kind koorts?

  • Wat moet ik doen wanneer mijn kind ziek is en/of koorts maakt?

  • Wanneer moet ik onmiddellijk met mijn kind naar de kinderarts?

  • Wordt mijn kind onmiddellijk geholpen op de spoedgevallendienst?

Folders

Slaapeenheid Kindergeneeskunde

Categorie
Download